Rotary-säätiö

 

 

The Rotary Foundation of Rotary International 

on koko rotarytoiminnan näkyvin ja vaikuttavin saavutus. 

Rotarysäätiön toiminta-ajatus on maailman kansojen yhteisymmärryksen ja ystävyyden edistäminen tukemalla konkreettisia ja aktiivisia projekteja, jotka ovat yleishyödyllisiä, humanitaarisia, pedagogisia tai muuten kannustavia.

Rotary Internationalin perustama Rotarysäätiö on maailman suurimpiin kuuluva hyväntekeväisyyteen keskittyvä säätiö. Se saa vuosittain rotaryklubeilta ja yksityisiltä henkilöiltä yli 100 MUSD lahjoitukset, joilla se kartuttaa rahastojaan. Rotarysäätiön nettovarat ovat noin 650 MUSD. Tuotot käytetään laajaan kansainväliseen avustus- ja tukitoimintaan.  Puolet menee humanitaarisiin projekteihin ja lähes neljännes stipendeihin ja muihin koulutusohjelmiin.

Rotaryn kautta aikojen mittavin humanitaarinen ohjelma on vuonna 1985 käynnistetty PolioPlus, jonka avulla polio on lähes kokonaan hävitetty maailmasta. PolioPlus-ohjelmaan on vuosittain käytetty jopa yli kolmannes Rotarysäätiön hyväntekeväisyyteen myöntämistä varoista.

Rotarysäätiön myöntämien avustusten tuella ja rotaryklubien keräämien varojen turvin rotaryklubit ympäri maailman toteuttavat yhteistyössä humanitaarisia projekteja, joiden avulla mm. kehitysmaissa turvataan puhtaan veden saanti kouluille ja niiden lähistöllä asuville, kalustetaan koulutiloja, järjestetään terveydenhuoltoa, poistetaan erityisesti naisten lukutaidottomuutta, opastetaan viljan, juureksien ja muiden ravinnoksi sopivien kasvien viljelyssä sekä kotieläinten kasvatuksessa.

Rotarysäätiö tukee myös erilaisin stipendein ulkomaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa tapahtuvaa jatko-opiskelua.

Viimeksi päivitetty 01.07.2013
 
©2012 Copyright Suomen Rotary